Random

11 piese muzicale favorite

Efectiv imi trezeste toate simturile. Nu prea imi vine sa stau jos cand incepe piesa asta. Dansez involuntar. Am fluturi in stomac si 'piele de gaina'.

Schimbam un pic registrul! Iata o selectie de 11 melodii de care nu ma plictisesc niciodata.

Trebuiau sa fie 10, dar am gresit la numaratoare si nu m-am putut decide asupra celei care trebuia sa fie eliminata. Le-am vrut pe toate.

Cum ar fi?- Inna

Cu melodiile Innei am o relatie ‘love or hate’. Cea mai apreciata dintre cele care-mi plac este aceasta. Imi inspira romantism, caldura si intimitate. Mi se pare cea mai reusita piesa a ei.

Where The Wild Roses Grow- Nick Cave & The Bad Seeds/Kylie Minogue

Compozitia e o adaptare a unei melodii mai vechi; spune povestea unui criminal indragostit nebuneste si obsedat de frumusetea victimei sale. Melodia ma intriga, e ciudata si in acelasi timp foarte, foarte frumoasa. O clasica!

Come Undone- Robbie Williams

O melodie de ascultat cand nu ai chef de nimeni si nu-ti merge nimic. Pe mine ma remonteaza imediat si imi da o stare de bine. Fuck it, let’s get back to business! Love you, Robbie!

The Verve- Bitter Sweet Symphony

Aveam vreo 11 ani cand au lansat baietii astia una din melodiile mele preferate. Keeps me moving!

Save Tonight- Eagle-Eye Cherry

Imi aduce aminte de perioada cand obisnuiam sa consum MTV pe paine.

Love On The Brain- Rihanna

O alta melodie pe care o simt in toti porii. Atat de mult imi place.

August- The Motans

Cand ascult melodia asta am in cap numai soare, mare, nisip, relaxare…

Fiica mea e nascuta in august, un motiv in plus sa o ador.

Pauvre Diable- Vaya con Dios

Spre rusinea mea, am descoperit-o recent. Nu pe Vaya con Dios. Melodia. Efectiv imi trezeste toate simturile. Nu prea imi vine sa stau jos cand incepe piesa asta. Dansez involuntar. Am fluturi in stomac si ‘piele de gaina’. Superba interpretare (feat Defi J)! Datorita ei mi-a venit ideea articolului.

Nea Marine- Tudor Gheorghe

Tudor Gheorghe nu mai are nevoie de nici o prezentare. Si nici Amza Pellea. Iata o melodie-balada, un omagiu adus marelui Amza Pellea. O ascult si sunt mandra ca sunt romanca. Mie asta imi inspira, de regula, creatiile lui Tudor Gheorghe, patriotism si o aducere aminte a ceea ce trebuie sa iubim mai mult la tara asta. Imi aduce aminte de paduri, de fapte de vitejie, de curaj si domnitori. Si de oameni care intr-adevar au iubit acest pamant. O alta rascolitoare de stomac!

Torn- Natalie Imbruglia

E locul 1 in inima mea. Inca imi amintesc cum o fredonam prin casa in adolescenta, bineinteles, la oglinda. Si de atunci o tot ascult, sa tot fie vreo 20 de ani. Nu ati citit asta:))

Aripile- Carla’s Dreams

Imi place cam tot ce lanseaza ei. Dar piesa asta cel mai mult!

Mai am si altele, bineinteles, dar va tin la curent intr-un articol viitor.

Sper ca v-au placut, va doresc auditie placuta! Voi ce preferate aveti la capitolul muzica? Pe curand!

Surse foto /video: youtube.com stocksnap.io