Uncategorized

Ce trebuie să știi înainte să-ți vopsești părul

Când îți asumi o schimbare la nivelul părului, îți asumi și faptul că părul va fi mai uscat, o sa aibă mai puțină elasticitate, se va încurca și o să fie mai tern.

photo credit stocksnap.io

Vopsit, vopsit …dar nu așa oricum…iată ce e bine de știut pentru a-ți păstra sănătatea părului:

Părul nu va mai fi niciodată la fel

La fel ca cel natural. Când îți asumi o schimbare la nivelul părului, îți asumi și faptul că părul va fi mai uscat, o sa aibă mai puțină elasticitate, se va încurca și o să fie mai tern. Asta dacă nu ai grijă de el cu produse adecvate, în funcție de nevoile părului tău.

Părul nu se spală fix înainte de vopsire

Scalpul trebuie să fie protejat de acțiunea chimică a vopselelor (da, nu crește nici una în pom deci sunt dăunătoare); uleiurile naturale secretate de scalp ajută creând o barieră benefică pentru rădăcinile tale. Mai ales dacă vorbim de o decolorare a rădăcinii sau o deschidere a culorii din vopsea. Desigur, există excepții la unele vopsele, în general cele ton pe ton sau nuanțatoare, dar acelea nu au un grad atât de mare de degradare. Bineînțeles dacă e extrem de murdar mai bine amânați vopsitul.

Stai departe de produsele de styling

Dacă știi că urmează să te vopsești spală părul cu 2 zile înainte și nu mai folosi nici un produs de styling( știi tu: șampon uscat, spray de protecție termică, spumă, fixativ …muuullt fixativ etc.). De asemenea evită orice medii cu praf, nisip, parfum etc. care pot încărca părul.

Oferă-i hidratare intensivă

Folosirea de măști hidratante, uleiuri, tratamente ar trebui să fie o prioritate pentru întreținerea aspectul părului, în general . Cu atât mai mult dacă urmează să fie trecut printr-un proces de schimbare; trebuie ajutat cu ceva timp înainte de vopsit pentru a pregăti părul și a nu fi foarte afectat în urma aplicării produsului.

Trebuie să țineți cont că acestea sunt câteva lucruri pe care le recomand în urma experienței mele la salon, de-a lungul timpului. Așadar dacă mai aveți ceva nelămuriri legate de acest subiect vă stau la dispoziție cu drag la secțiunea comentarii.

De asemenea, dacă v-a plăcut articolul și vreți să citiți mai des articole legate de aspectul și sănătatea părului, nu ezitați să mă anunțați. Pe curând!