Uncategorized

De ce nu vă demachiați, fetelor?

Aplică, elimină, aplică, elimină
sursa foto stocksnap.io

Astăzi vreau să vorbim despre fetele care nu se demachiază.Punct.

Și în mod particular despre cele care consideră că dacă au dat un ban pentru un machiaj profesional trebuie să îl țină cât mai mult timp pe față ca să merite investiția.

Am fost inspirată în deschiderea acestui subiect de mesajele fetelor care apelează la serviciile unui make-up artist și revin cu opinii care mai de care mai fascinante: “Mi-a rezistat machiajul o săptămână!”, “Am mai fost și la 3 nunți, 4 botezuri și 2 cumetrii cu acest machiaj!”

Exagerez, bineînțeles un pic pentru a evidenția ideea. Adică tu, zână din povești, ai dormit cu machiajul și te-ai trezit ca o floricică, fresh? Măi să fie!

Nu te cred. Iar punct.

Eu înțeleg că ai fost super încântată și totul a rezistat impecabil, dar ideea e să fie totul în ordine pe durata evenimentului și atât.

Uneori nu se întâmplă nici atât. Sunt prea mulți factori la mijloc ce pot periclita durabilitatea unui machiaj.

Că vrei tu să prelungești durata de viață și să te pricopsești cu iritații, sebum, coșuri și alte nebunii e treaba ta.

Dar eu zic că tot o demachiere e sfântă și să pui capul pe pernă cu fața curată, lipsită de impurități e de bază pentru sănătatea tenului. Asta dacă vrei să mai poți ieși în lume și a doua zi.

Totul are o limită și sigur că ne place să descoperim lucruri plăcute care să ne înfrumusețeze sau să ascundă părți de care nu suntem foarte mulțumite; dar hai să păstram o față curată care așteaptă să fie ‘pictată’ și mâine.

Se așează totul mult mai frumos când avem o bază bună și pregătită de machiaj.

Dacă ți-ai asumat purtarea unui machiaj, asumă-ți și rutina de curățare și îngrijire cu produse potrivite tipului tău de ten.

Îți iei un fond de ten, cumpără-ți și un demachiant.

Hai că nu e așa greu, nu? Lasă doar apa și săpunul, astea sunt pentru spălatul mâinilor.

Sau dacă scrie pe un produs că rezistă 72 de ore tu atât îl ții pe ten? Hello!!! E MARKETING. Lasă-l pe ten 72 de ore(ceea ce oricum nu cred că ar rezista) și după asta cumpără și crema asta de la noi, anti- coșuri. Ca să-ți treacă. Cu plăcere.

Da, urmăresc destul de mulți make-up artiști pentru că le apreciez munca și dăruirea și găsesc inspirație în lucrările lor.

Mi se pare fascinant cum unele produse de machiaj te pot tranforma în bine, utilizate corect cu măiestria unui profesionist.

Dar nu mai pot cu mesajele astea de feedback care încurajează un lucru foarte greșit în opinia mea.

Voi ce părere aveți despre acest subiect?