Lifestyle

Cum să-ți întărești imunitatea cu ajutorul produselor apicole Apidava

Unele din variantele sigure și dovedite pe care ne putem baza sunt produsele apicole, cu proprietăți terapeutice excepționale, benefice omului încă din cele mai vechi timpuri.

Ușor, ușor sezonul răcoros își face simțită prezența și ne învăluie starea de spirit cu un aer melancolic. Provocările la care ne este supus organismul odată cu variațiile de temperatură ne fac să devenim un pic apatici, mai friguroși, mai predispuși alergiilor, răcelilor și gripelor. E clar că nici oglinda nu vrea să ne vadă chipul obosit și lipsit de energie;

Prioritar pentru sănatatea corpului și frumusețea chipului ar fi să ne ajutăm un pic sistemul imunitar. Ca să nu ne prindă astenia de toamnă și să ne păstrăm nivelul de energie la cote ridicate apelăm la tot felul de metode, tradiționale sau nu, pentru prevenirea eventualelor probleme de sănătate.

Unele din variantele sigure și dovedite pe care ne putem baza sunt produsele apicole, cu proprietăți terapeutice excepționale, benefice omului încă din cele mai vechi timpuri. Problema intervine atunci când vrem să achiziționăm produse de calitate, naturale, din surse sigure și curate.

Pe piață există tot soiul de mărfuri, care promit beneficii curative de excepție și chiar nu mai știm încotro sa ne îndreptam atenția. În ziua de azi cam totul poartă eticheta fake așa că nici la capitolul miere statisticile nu stau prea îmbucurător. Există reportaje cu privire la produse apicole contrafăcute și ar fi bine să ne informăm mai mult când vine vorba de cumpărat miere sau alte derivate.

Frumusețea vine din interior… din inima Transilvaniei

E bine de știut că avem opțiuni de încredere în produse consacrate, autentice, românești, recunoscute la nivel național și international, cum sunt acestea de la Apidava. Cu o tradiție de peste 25 de ani, Apidava oferă o miere de calitate superioară, precum și alte produse apicole necesare pentru întărirea imunității. Situată la Blaj, în inima Transilvaniei, Apidava exportă anual peste 300 tone de miere, în 15 ţări ale lumii, produsele Apidava fiind vândute în unele dintre cele mai selecte magazine din Tokyo, cu specificaţia “Romanian high quality honey”.

Pe site-ul oficial există o diversitate de produse: de la clasicul borcan de miere (am văzut și variante cu mentă sau eucalipt) până la săpunuri, mărturii,cadouri, cosmetice, dulciuri precum și mix-uri fortifiante pe bază de miere. În urmă cu vreo două săptămâni am avut plăcuta surpriză de a primi câteva produse Apidava prin intermediul celor de la Brander.

Nu știu cum se aliniază planetele pentru mine câteodată dar au venit în cel mai bun moment. Am reușit să spargem un borcan de miere destul de mărișor, aproape plin, cu doar câteva zile înainte de a primi coletul salvator. Zeii mierii au lucrat în favoarea noastră.

ROYALE COCKTAIL Premium DE LA apidava

Mix-ul special creat de Apidava, produsul Royale Cocktail,conține miere, polen și lăptișor de matcă. Se prezintă sub forma unui borcan de sticlă cu un design armonios și asortat cromatic cu produsele apicole; cantitatea acestuia este de 350 g.


Polenul de albine este unul dintre cei mai sănătoși nutrienți naturali, fiind considerat o sursa de proteina vegetala. Laptișorul de matcă este unul dintre cele mai prețioase produse ale stupului, fiind considerat ca având un puternic efect revitalizant pentru organism.

 • produsul se recomanda sportivilor, copiilor, femeilor însărcinate, vârstnicilor, tuturor celor care doresc să-și ajute sistemul imunitar;
 • este bogat în vitamine: B1, B2, B6, B12, A, C, D și biominerale (Zn, Ca, Mg, Fe,Cu), bioenzime și proteine naturale;
 • supliment nutrițional, revigorant, ajută organismul să lupte împotriva bolilor;
 • se recomanda ca adjuvant în suprasolicitare fizica si intelectuala, deficiente imunitare, întârzieri de creștere la copii, stări de slăbiciune, reumatism, afecțiuni hepatice, tonic general.

În fiecare dimineață, pe stomacul gol, mă delectez cu o linguriță din acest amestec special creat pentru întărirea imunității și a oferi energie și putere pentru zilele friguroase. Îmi place ca nu este extrem de dulce, are un gust plăcut;

Îmi încep ziua cu un boost de energie și vitalitate, digestia a funcționat mai bine și fără exagerări, cred că am scăpat și de micile mele probleme cu alergia; nu știu de la ce dar din când în când nasul nu mi se mai oprea din curs, strănutam des și îmi curgeau ochii.

Și aspectul tenului e mult îmbunătațit dar am umblat puțin și la produsele pentru îngrijirea feței, e adevărat. Sunt foarte mulțumită de rezultate și voi mai apela cu siguranță la acest cocktail și pe viitor.

Perlele cu miere și propolis

Fabricate după o rețetă tradițională, în Franța, bomboanele cu miere sunt adevărate delicatese, apreciate pentru gustul și aroma ingredientelor apicole. Bomboanele movulii sunt un răsfăț dulce, o alternativă sănătoasă în caz de probleme ale gâtului , răgușeală, răceală sau gripă.

Câteva cuvinte despre propolis:

 • apreciat ca unul dintre cele mai eficiente medicamente găsite în natură;
 • numit şi „clei de albine“ sau „penicilină românească“, este un produs apicol extrem de preţios;
 • antibiotic, antibacterian şi cicatrizant;
 • recomandat în întărirea inimii, creşterea imunităţii organismului, prevenirea şi reducerea riscului de cataractă, tratarea diferitelor infecţii ce apar la nivelul gâtului;
 • utilizat în stomatologie ca antibiotic în tratarea diferitelor infecţii orale;
 • benefic pentru ameliorarea diferitelor afecţiuni cum ar fi inflamaţiile, bolile virale, ulcerul, diferitele arsuri, etc;

Perlele cu miere și ghimbir

Bomboanele aurii, mici si delicate, sunt doza optimă de dulce și sănătos, mai ales dacă ții la siluetă. Gustul lor e dulceag, ușor iute dar domol și aromat.

Câteva cuvinte despre ghimbir:

 • plantă medicinală;
 • efecte rapide asupra problemelor reumatice si digestive;
 • un bun stimulator al metabolismului, arzând grăsimile;
 • benefic în tuse, bronşită, iritaţii ale gâtului, are acţiune expectorantă;
 • efect anti ulcer;
 • stimulor al circulaţiei sanguine;

În general, sunt o consumatoare de miere iar aceste produse apicole minunate au picat la țanc pentru prevenirea eventualelor răceli sezoniere.Apidava m-a convins de calitate iar produsele lor sunt gustoase și sănătoase.

Am ascultat un interviu zilele trecute și am aflat că mai mult de jumătate din mierea produsă la Blaj se exportă, românii nefiind așa mari consumatori de miere. (noi mai cu sămânța…știți ce zic…)Să ne concentrăm atenția mai mult sprebranduri românești și să ajutăm la menținerea pe piață a unor mărfuri bune, de calitate superioară.

Dacă suntem sănătoși, plini de viață se vede pe chipul nostru, așadar oglinda spune da pentru întărirea imunității. Tu cum îți întărești imunitatea?

Consumi produse apicole? Ai încercat produsele Apidava?