Lifestyle

Bomboanele fără zahăr și mierea de mană- alegeri sănătoase de la Apidava

Am primit noutățile toamnei din portofoliul Apidava- dulciurile sănătoase, fără zahăr, cu anason și eucalipt și mierea de mană, un produs de excepție în rândul apicultorilor și al iubitorilor de produse apicole.

Vă povesteam într-un articol, acum aproximativ o lună, aici, că am luat contact pentru prima dată cu produsele apicole Apidava. Mi-au fost de mare ajutor cu pregătirea organismului pentru sezonul rece.

Recent, cei de la Brander mi-au mai făcut o surpriză. Am primit noutățile toamnei din portofoliul Apidava- dulciurile sănătoase, fără zahăr, cu anason și eucalipt și mierea de mană, un produs de excepție în rândul apicultorilor și al iubitorilor de produse apicole.

Cum schimbările de temperatură din această perioadă nu întreabă pe nimeni dacă este pregătit iar zi de zi suntem expuși la diferiți factori ce ne pot perturba sistemul imunitar, am găsit un prilej tocmai bun pentru a încerca mierea de mană. Bine, terminasem borcanul de Royale Cocktail, ce e drept, se cerea introducerea unui înlocuitor bun. Și ce altceva mă putea ajuta? Numai un alt produs Apidava cu proprietăți remarcabile, desigur.

Mierea de mană Apidava

Mierea, supranumită alimentul vieții, e o alegere sănătoasă pentru întărirea sistemului imunitar cât și inclusă în alimentația zilnică, pentru prevenția eventualelor probleme. Un aliment ‘viu’ plin de vitamine și enzime ce nu trebuie să lipsească din nici o casă. Un produs special în categoria sortimentelor de miere existente este mierea de mană; fiind cunoscută și sub denumirea de miere de pădure, este un produs excepțional pentru susținerea imunității.

Mierea de mana este un sortiment de miere special prin insăși sursa acesteia: sucurile dulci de pe alte părţi ale plantelor decât florile (este obţinută de pe frunzele de brad, de frasin şi de stejar), în amestec cu nectarul florilor din pădure.

Fiind o miere rară, deosebit de greu de produs și extras, culeasă doar în anumite condiții de pe speciile de arbori, este și una din cele mai curate tipuri de miere, datorită zonelor acoperite de pădure de unde provine (păduri de stejar, fag, rășinoase, etc)

Mierea de mană este foarte sănătoasă, bogată în vitamine; un cocktail de minerale, calciu, magneziu- substanțe care sunt foarte bine asimilate de organism pe cale naturala. De asemenea are un conținut ridicat de antioxidanti, componente bioactive, enzime și substanțe antibiotice. Ca și textură este o miere mai groasă, foarte închisă la culoare, aproape neagră, cu un gust pronunţat, uşor amărui.

Pentru că are proprietăţi energizante şi revitalizante este recomandată mai ales sportivilor şi oamenilor activi. Are proprietăţi laxative mult mai puternice decât celelalte tipuri de miere, favorizând eliminarea toxinelor din corp.

Specialiștii în apiterapie recomandă pentru diferite tratamente naturiste mierea de mană în combinație cu alte produse ale stupului: polen, lăptișor de matcă sau propolis. Viata fascinanta a albinuțelor i-a inspirat pe cei de la Apidava pentru a crea acest deliciu natural- mierea de mană.

theconversation.com

Știați că pentru a extrage 1 kg de miere o albinuță culege nectarul a 1 milion de plante? Eu am rămas fără cuvinte. Ei, nu chiar de tot …dar e pur și simplu minunat ce se intâmplă în jurul nostru, în natura aceasta gândită perfect și pe care adeseori o ignorăm. Poate că ar trebui să apreciem mai mult aceste surse naturale de sănătate, muncite cu atâta trudă de albine.

Iată câteva din beneficiile mierii de mană:

 • este mai putin dulce față de celelate tipuri de miere, având un conținut de fructoza mai scăzut, ceea ce permite folosirea acesteia și de către persoanele cu diabet (în cantități limitate);
 • are un conținut mai ridicat de substanțe minerale – poate fi folosită în tratarea rahitismului și a spasmofiliei;
 • are un conținut ridicat de antioxidanți, componente bioactive, enzime și substanțe antibiotice, intervenind în ameliorarea si chiar vindecarea unor afectiuni dermatologice, degenerative, inflamatorii, și ale sistemului imunitar;
 • datorita prezenței unui bactericid deosebit de puternic (de 20 de ori mai puternic decât în cazul celorlalte tipuri de miere),este indicata în sezonul rece, intervenind în ameliorarea și vindecarea unor afecțiuni bacteriene;
 • cantitatea de polen este mult mai scăzuta (în cazul mierii de mană pure chiar lipseste) și poate fi folosită de către persoanele alergice ( poate fi folosita la tratarea alergiilor datorita cantităților mici de polen pe care le conține).
 • își păstrează o mare parte din calitățile sale chiar dacă este încălzită la peste 40 grade;

Ca și în cazul precedentului produs Apidava încercat, am găsit cea mai bună metodă de a introduce mierea de mană în alimentație. Dimineața, la trezire, pe stomacul gol. Pentru mine funcționează de minune această metodă și mă simt mult mai energizată. Ador faptul că nu este atât de dulce și îmi încep ziua știind că am făcut ceva bun pentru sănătatea mea.

Bomboane cu anason fără zahăr de la Apidava

Anasonul este o plantă medicinală, plină de oxidanți; poate fi utilizat și pentru condimentarea mâncării, cu un miros și gust aparte, inconfundabil, cu proprietăți vindecătoare. Iată câteva dintre acestea:

 • ajută sistemul digestiv să funcționeze corect; stimulează pofta de mâncare;
 • ajută la reglarea secreției de lapte a proaspetelor mămici; am utilizat și eu în primele luni după naștere ceai cu anason și alăptarea a decurs minunat; iar încă o veste grozavă este faptul că poți ajuta în acest fel la eliminarea sau prevenția colicilor bebelușului;
 • combate bolile respiratorii;
 • ameliorează durerile menstruale;
etsy.com

Fiecare bomboană alb-sidefată este ambalată individual pentru o bună păstrare a calității. Sunt o alegere minunată pentru momentele când îți dorești ceva dulce, dar într-o doză foarte mică, iar faptul că nu au zahăr e și mai bine pentru siluetă și sănătate.

Bomboane cu eucalipt fără zahăr de la Apidava

Eucaliptul, un arbore gigant originar din Australia, este considerat leacul bolilor respiratorii. Preparatele din eucalipt utilizate în industria farmaceutică și medicina tradițională se disting prin aroma intensă, fresh, decongestionantă; iată câteva beneficii ale utilizării eucaliptului:

 • stimulează sistemul imunitar;
 • ajută la ameliorarea simptomelor de gripă și răceală;
 • elimină oboseala;
 • antiseptic;
seedsday.com

Bomboanele fără zahăr cu eucalipt Apidava sunt foarte bune pentru eliberarea căilor respiratorii iar gustul este răcoritor și aromat foarte puternic.

  Dacă v-am stârnit interesul și vreți să încercați produsele menționate astăzi precum și alte minunății sănătoase Apidava pe bază de miere le găsiți online pe www.honey-land.net. Dar, bineînțeles, ele pot fi achiziționate și din diferite alte magazine online sau fizice, cu produse apicole, naturale (de plida, farmaciile BebeTei, magazinele tip plafar Floare de Colț și Remedia Vert). De asemenea, sunt de găsit și în Afi Ploiești pentru cine este interesat.

Dulăpiorul în formă de fagure este foarte simpatic. Ingenioasă prezentare a produselor Apidava!

Din nou, Apidava m-a surprins plăcut cu aceste produse menite să ne ajute la menținerea sănătății și siluetei. Voi ați încercat mierea de mană Apidava? Dar bomboanele fără zahăr cu eucalipt și anason? Sau poate aveți alte preferate din gamele oferite de ei… sunt curioasă ce produse Apidava folosiți voi.

Pe curând! Până data viitoare, mâncați miere și aveți grijă de silueta voastră!