Beauty

Apa micelară- ce este și cum se utilizează

Apa micelară a revoluționat demachierea și igiena zilnică a pielii.

Apa micelară a revoluționat demachierea și igiena zilnică a pielii.

Faimoasa apă micelară este un produs care a câștigat rapid popularitate în ultimii ani în sfera cosmeticii, atât la nivel profesional cât și în rândul pasionatelor de beauty din întreaga lume.

De unde a început povestea apei micelare?

Apa micelară a fost inventata de laboratoarele Bioderma, în anul 1995, pe teritoriul Franței. De atunci, numeroase branduri au simțit potențialul acestei formule minune, au adoptat-o și au lansat pe piață numeroase tipuri de ape micelare, cu diferite formule, special create pentru diferite nevoi ale tenurilor.

Ce este apa micelară?

soluție micelară este formată dintr-o dispersie de micele într-un solvent (de obicei apă). Când solventul este apă, soluția se numește apă micelară. Aceasta îmbină proprietăți ale loțiunilor demachiante și ale loțiunilor tonice într-un singur produs.

Ce sunt, de fapt, micelele?

Micelele sunt structuri complexe de surfactanți non-ionici blânzi (agenți de curățare) având forma unor microsfere invizibile. Micelele au doi poli, un pol hidrofil, care este solubil în apă și un pol lipofil, care captează substanțele grase, incompatibile cu apa. Această afinitate dublă le permite să atragă impuritățile de orice fel, ca un magnet și să le fixeze de bumbacul unei dischetei demachiante.

Cum ne ajută apa micelară?

Apa micelară elimină delicat toate urmele de machiaj, sebum și diverse impurități ale tenului. Poate fi inclusă în rutina zilnică de îngrijire și curățare a pielii feței; Se folosește dimineața pentru eliminarea sebumului și resturilor de produse aplicate seara și pentru a pregăti tenul de machiaj. Seara elimină cu succes machiajul și impuritățile acumulate peste zi: reziduuri de poluare, scuame, transpirație, praf etc.

Bineînțeles că se califică pentru a fi folosită, la nevoie, în orice moment al zilei.

Cum se folosește apa micelară?

Pentru folosirea corectă a apei micelare o să ai nevoie de câteva dischete demachiante (numărul lor diferă în funcție de necesități) pe care le vei îmbiba cu produsul preferat de apă micelară. Cu mișcări lejere vei curăța suprafața tenul, inclusiv zona ochilor, a gâtului sau de ce nu, a decolteului.

Femeile de pretutindeni iubesc apa micelară datorită ușurinței folosirii, a componentelor simple și a eficienței dovedite.

Tu folosești apă micelară?

Surse: https://www.bioderma.com.ro/ https://www.wikipedia.org/