Mama mandra

Cum am scăpat de crustele de lapte- soluție naturală

Dermatita seboreică infantilă se prezintă sub forma unor cruste inestetice care nu sunt contagioase și nu produc mâncărimi. Unele dispar de la sine, în timp...altele au nevoie de puțin ajutor pentru a fi eliminate.

Dupa cum știi deja, bebelușii nu vin pe lume ca-n filme: perfecți, imaculați, eventual cu o fundiță roz atașată pe cap. Faptul că minunea ta a stat într-un alt mediu și spațiu, timp de 9 luni de zile, influențează mult aspectul său la nastere.În timp, se adaptează lumii noastre, ‘se curăță’ și pe zi ce trece observi schimbări pozitive. Hei, așa îți vei da seama și cu cine seamănă mai mult:))

Crustele de lapte, așa-zisele ‘cojițe’ ușor gălbui de pe diferite zone ale corpului bebelușilor dau bătăi de cap multor părinți. Dermatita seboreică infantilă se prezintă sub forma unor cruste inestetice care nu sunt contagioase și nu produc mâncărimi. Unele dispar de la sine, în timp…altele au nevoie de puțin ajutor pentru a fi eliminate.

Așa s-a întâmplat și în cazul nostru. Fetița avea la naștere astfel de scuame pe zona calotei . Câteva pe sprâncene și frunte. Dacă cele din urmă au dispărut în scurt timp, cele de la rădăcina părului nu se dădeau plecate. Am așteptat o perioadă sperând că se vor elimina singure. Dar cum nu s-a întâmplat nimic, am inceput să caut soluții.

Am descoperit pe site-ul celor de la Dove o metodă care mi s-a părut simplu de încercat și aplicat. Mai ales că urma să folosesc un produs care nu îmi lipsește niciodată din casă, renumitul ulei de cocos. Găsești aici o listă cu moduri de folosire.

Cum am procedat

Am aplicat ulei de cocos pe o dischetă de bumbac și am masat-o cu mișcări ușoare pe scalpul bebelușului, pe părul uscat, urmând cărări pentru a nu omite nici un milimetru. Am lăsat să acționeze aproximativ o jumătate de oră, după care am periat rădăcinile ajutându-mă de o perie pentru copii. Eu am cumpărat-o din Dm, marca Babylove. Cojițele s-au desprins foarte ușor iar la final am spălat părul de două ori (la prima șamponare nu au picat toate) cu produsul nostru preferat de la Baby Dove.

Nu mi-a venit să cred cât de curat a rămas scalpul. Cum de nu am apelat mai devreme la această operațiune? Pielea nu s-a iritat, nu au apărut efecte adverse. Șansele erau slabe oricum fiind un produs natural, antifungic și antibacterian. Cu ajutorul uleiului de cocos am scăpat de crustele de lapte definitiv. Metoda aceasta a funcționat cu succes și merită încercată.

Știai de această modalitate? Tu cum ai eliminat cojițele bebelușului?

Dacă ți-a plăcut articolul și dorești să ma susții te invit să dai follow blogului și să mă urmărești pe canalele de socializare Facebook/ Instagram. Mulțumesc!